...Remedii Divine...!
"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" - (1 Tes. 5:21) !!!

Scriptura ne copleseste...!

“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3:16-17)

 

 
<< Previous    1  2  [3]  4    Next >>
  

B. PIERDERILE SUNT PENTRU CEI CARE AU AVUT POSIBILITATI, DAR NU LE-AU FRUCTIFICAT!
Cei care n-au avut posibilitati, n-au avut ce rata…, deci n-au irosit sansa!
Tu, intreprinzator independent, dat mai inainte ca exemplu, ai fi raportat corect un castig anual de $36mii, daca acea Companie nu ti-ar fi oferit suma de $60mii…!

Sa revenim la oferta lui Dumnezeu privind mantuirea!
Exista predicatori care cred ca Domnul Isus n-a murit pentru toti oamenii, ci numai “pentru cei alesi”… Astfel , dupa ei, unii oameni au fost condamnati la pierzare, fara sa le fi fost data posibilitatea de a fi salvati (au fost deci predestinati).
Daca Dumnezeu nu ar oferi mantuirea Sa tuturor oamenilor, inseamna ca cei care nu experimenteaza mantuirea n-au pierdut nimic, intrucat lor nu le-a fost harazita…
Scriptura insa spune raspicat, in clar, ca cei care pierd mantuirea, isi pierd sufletul, pierd viata vesnica, ceea ce inseamna ca si pentru ei a fost o oferta reala, autentica. In Cuvantul lui Dumnezeu nu ni se spune asa, intr-o doara : “Veniti la Mine, TOTI cei truditi si împovãrati, si Eu vã voi da odihnã.” (Matei 11:28) Cine vine, adica ORICINE, va avea viata vesnica! Isus Hristos n-a inselat pe nimeni!
Fiindca oferta mantuirii este una reala, pentru orice om, pretul pe care-l vor plati cei care o refuza, va fi groaznic!

Ierusalimul a avut sansa de-a accepta Imparatia mesianica si de-a intra in binecuvantarile lui Dumnezeu. Nu a fost doar o oferta simbolica, n-a fost una fictiva, ci una reala. Vrei dovezi…?
De exemplu, la Matei 10:5-7 citim:
“Acestia sunt cei doisprezece pe care i-a trimis Isus, dupã ce le-a dat învãtãturile urmãtoare: Sã nu mergeti pe calea pãgînilor si sã nu intrati în vreo cetate a Samaritenilor, ci sã mergeti mai de grabã la oile pierdute ale casei lui Israel, si pe drum, propovãduiti, si ziceti: „Împãrãtia cerurilor este aproape!””
Este evident ca Domnul ii are aici in vedere pe evrei, in mod practic, si imediat: “Vindecati pe bolnavi, înviati pe morti, curãtiti pe leprosi, scoateti afarã dracii. Fãrã platã ati primit, fãrã platã sã dati.” .” (Matei 10: 8) De aceea, ucenicii s-au conformat, si au pornit ‘la treaba’, imediat. La plecare li sa spus: “Adevãrat vã spun cã nu veti isprãvi de strãbãtut cetãtile lui Israel pânã va veni Fiul omului” (Matei 10: 23), numai ca realitatea a fost crunta: “cetatile” n-au luat seama, si n-au acceptat Evanghelia… Urma ca inainte de-a termina ucenicii de strabatut cetatile, daca oamenii ar fi acceptat Evanghelia, ‘Fiul omului’ sa-Si fi instaurat imparatia. Pentra acea generatie, a fost o oferta reala de-a cunoaste si experimenta Imparatia lui Dumnezeu, dar au nesocotit-o, fapt pentru care mai ales Ierusalimul, cetatea in care intre timp se urzea din invidie moartea lui Mesia, a platit un pret enorm pentru posibilitatea ce-a avut-o de-a afla pacea, dar n-a fructificat-o…

- Ce posibilitati ne-a oferit noua Dumnezeu, pe care asteapta sa le preluam si sa beneficiem, dar pe care multi credinciosi nu le fructifica?
- In primul rand ni s-a dat posibilitatea sa crestem si sa ne maturizam. La Filipeni 2:12, apostolul Pavel ne indeamna asa: “duceti pânã la capãt mântuirea voastrã, cu fricã si cutremur”, ca sa devenim tot ceea ce putem fi in Hristos Isus, fiindca “in El avem totul, deplin”!
Dumnezeu , in Biserica Sa, “a dat pe unii apostoli; pe altii, prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pãstori si învãtãtori, pentru desãvârsirea sfintilor, în vederea lucrãrii de slujire…”, spune apostolul Pavel la Efeseni 4:11-12. Este o posibilitate reala de-a ajunge desavarsiti, de-a ne maturiza spiritual, dar multi credinciosi o desconsidera. Trebuie sa frecventam cat mai regulat bisericile serioase, in care-i intalnim pe cei insirati mai sus, pe cei care dau invatatura sanatoasa, si au o viata model!
Daca nu santem interesati de crestere, si nu punem in practica ceea ce invatam, “ne inselam singuri” (cum spune apostolul Iacov), si pagubim enorm. Platim pentru nepasare si eschivare sau amanare prin faptul ca ramanem drept “copii, plutind încoace si încolo, purtati de orice vânt de învãtãturã, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor în mijloacele de amãgire” …( Efeseni 4:14), fiind expusi astfel la tot felul de primejdii.
- De ce credeti ca multi credinciosi sunt inselati de ‘miscarea harismatica’, de exemplu?
- Pentru ca sunt superficiali in studiul Cuvantului si n-au maturitate spirituala! Ei prefera mesajele care le ‘gadila urechile’, si alearga dupa ‘manifestari culturale’. Ei umbla dupa spectacol, dupa manifestari lumesti, care plac ‘carnii’, in loc sa asimileze Cuvantul lui Dumnezeu. Multi platesc pretul de-a fi dusi in eroare, pentru ca posibilitatea maturizarii lor spirituale trece pe langa ei, fara s-o fructifice.

In Biserica, in ‘trupul lui Hristos’ , avem posibilitati mari de SLUJIRE. Dumnezeu a inzestrat pe fiecare credincios cel putin cu un dar spiritual care poate fi folosit in slujiri impresionante. Cuvantul Domnului ne indeamna sa constientizam darul pe care-l avem si “sa-l inflacaram”.
Sa luam de exemplu posibilitatea evanghelizarii semenilor nostri - marturisirea lui Isus Hristos!
La Efeseni 6:14-15 suntem indemnati sa fim gata de-a lucra, “având mijlocul încins cu adevãrul, îmbrãcati cu platosa neprihãnirii, având picioarele încãltate cu rîvna Evangheliei pãcii”, adica sa ducem si altora “vestea cea buna”, sa fim plini de ravna, si sa spunem si altora despre mantuire si viata vesnica.
Daca fiecare credincios ar indrepta spre Domnul o persoana pe an, care la randul ei sa actioneze in acelas mod (reactie in lant), tot pamantul ar putea fi evanghelizat, si toti oamenii ar fi salvati (nascuti din nou’) in doar cateva decenii. Din ‘piramida’ aceasta insa, daca un singur credincios eschiveaza, ramane ne-evanghelizat un sector imens – pierderea este enorma!
Intr-o zi toti credinciosii care au ‘stat pe tusa’, privind nepasatori spre sufletele pierdute ale semenilor lor, vor vedea pretul mare pe care-l vor avea de platit, din cauza posibilitatilor lor, nefructificate…

Biblia spune ca “cel intelept castiga suflete”. La Daniel 12:3 scrie ca “cei întelepti vor strãluci ca strãlucirea cerului, si cei ce vor învãta pe multi sã umble în neprihãnire vor strãluci ca stelele, în veac si în veci de veci.” Acest verset nu se refera la pastori si invatatori, ci la fiecare credincios, fiindca toti sunt chemati sa fie un exemplu bun de urmat, si sa invete pe altii sa traiasca in neprihanire.
Daca de ex. esti casatorit, invata-ti consoarta si copiii sa traiasca dupa voia lui Dumnezeu. Posibilitatea o ai, si, daca nu o faci, pretul ne-utilizarii ei va fi mare!
Multi parinti se preocupa ca copiii lor sa ia lectii de limbi straine, de arte plastice, de pian, de canto, de gimnastica sau balet, de patinaj, de computere…, si de multe altele. Cand e vorba insa de studii biblice tinute la biserica, toata preocuparea parca dispare…
Este un timp in care poti sa te ocupi de formarea copilului, sa-l inveti sa traiasca in neprihanire, si, daca-l scapi, de regula nu te mai intalnesti cu el, regretand apoi amarnic!
Astfel, copii extrem de talentati, prin lipsa responsabilitatii parintilor, pot fi pierduti pentru Imparatia lui Dumnezeu… 
<< Previous    1  2  [3]  4    Next >>

Navigare
 Index
 Categorii
Voia Lui
Duhul Sfant
Edificare
Aprofundare
Anverguri
Legea
Diverse
Toate_Categoriile
 Noutati
 Contact
 Eu cred...
Spicuiri...

Dumnezeu este TRINITATE, iar omul, se aseamana cu El fiind TRIPARTIT, singura fiinţă care are trup, suflet şi duh (spirit)…!

In IAD nu vor fi oameni, ci nişte fiinte care au fost odata oameni, care au avut “chipul lui Dumnezeu” (chiar dacă ‘sters si schimonosit’), dar au refuzat harul ce li s-a oferit in Domnul Isus Hristos de-a fi rascumparati si restaurati!

Există 3 ‘AGENTI’ ai raului: Eul nostru (“firea pamanteasca”), Lumea şi Satana. Conflictul cu eul se desfasoara la nivelul dorinţelor, la nivelul trupului… Conflictul cu lumea se duce la nivelul influenţelor, a sufletului, a mintii... Conflictul cu Satana are loc la nivelul personalitatii, la nivelul duhului…

Domnul nu ne-a ales pentru meritele noastre, pentru c-am avea ‘capacitati’ deosebite…
Lui Ii place să ne cheme şi s-acceptam slujirea cu smerenie, dragoste si devotament!

“PASTORUL” nu-i totuna cu ‘ciobanul’, dar nici de-un singur fel… Unii sunt pastori adevarati, atasati permanent de ‘turma’, si se se sacrifica…, altii sunt ‘parati’, sunt temporar şi indiferenţi, dar care pretind a fi bine ‘platiţi’.

Mai toţi scapam ESENTA pacatului…! Pacat inseamna faradelege, vrasmasie cu Dumnezeu si greşirea ‘ţintei’ pentru care am fost creaţi…, ţintă pe care nu ne-o punem/stabilim noi ci a hotărât-o deja Dumnezeu: Sa traim pentru slava si glorificarea Sa si sa administram creatia…

TIMPUL este o paranteza a eternitatii...
Vesnicia se intrerupe in punctul ‘Alfa’, (corespunzator finalizării creatiei si ‘caderii omului’), si va reintra pe fagas la “implinirea vremurilor”, in punctul ‘Omega’, (corespunzător unui “cer nou” si “pamant nou”), sub denumirea de “Vecii vecilor”.
(Va urma…!)